Dit delen:

" />
Back to home
in .... en meer!!!

Tuig!!!

  • 8 mei 2019
  • By leontien
  • 0 Comments
Tuig!!!

De betekenis van het woord ‘Tuig’ volgens Van Dale: (1):  ‘Slechte mensen’ (waarbij ik me dan afvraag waar de grens ligt tussen een slecht mens en een goed mens met rottige eigenschappen. Maar ik heet geen ‘Van Dale’ en ik ben ook niet van plan om die naam in de toekomst te gaan dragen. Dus ik hoef dat niet te weten. Dit terzijde ende eigenlijk vooral ter opvulling).

Van Dale heeft nog meer betekenissen voor dit specifieke woord, zoals daar zijn:

2.           
materiaal, gereedschap: (in samenstellingen) oorlogstuig

3.           
(scheepvaart) al het nodige voor de uitrusting van een mast

4.
riemen waarmee trekdieren ingespannen worden; tuig van een paard.

Ik heb de opsomming van betekenissen een beetje door elkaar gegooid. De ‘slechte mensen’ stonden namelijk pas als vierde genoteerd. Maar, als ik de clou al in de eerste zin verraden had, was jij meteen gestopt met lezen.   

Ik heb nog een aanvulling op de Van Dale lijst, namelijk:  
5.
Harnesses: Dat is dan wel Engels en het klinkt ook nog min of meer kinky, maar ik weet geen andere omschrijving. Bovendien zijn bedoelde tuigjes bedoeld voor het wandelen met honden.

Misschien hebben Facebookgebruikers de laatste tijd regelmatig foto’s van honden voorbij zien komen op mijn tijdlijn. Deze foto’s heb ik in opdracht van Jacqueline Bakker gemaakt (eigenaresse van trimshop en onlineshop Cees en Coos).
Om mensen die honden niet leuk vinden (hoe kan dat?) een beetje te ontzien maak ik deze blog. Om in één keer een aantal foto’s online te zetten, dus.

Dan zijn de anti-hond mensen er meteen vanaf.

Hier zijn ze!


(N.B.: Het opslaan c.q. publiceren van delen van dit bericht is niet toegestaan (op de foto’s berust copyright). Het gehele bericht delen is uiteraard geen probleem!) Als u deze foto’s wilt verkrijgen, neem dan even contact op.

(Please do not download or share parts or photos of this post. Sharing all of this post, obviously, is no problem at all!) If you want to obtain these pictures, please contact me.By leontien, 8 mei 2019
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!