Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Herfst in Heteren (jongerenponyfokdag 2018)

  • 18 november 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Herfst in Heteren (jongerenponyfokdag 2018)

Het eerste wat ik zag toen ik De Fruithof binnenliep was de gulle lach van Merle van Waes, die net opkeek van haar kleurboek. Zij en broer Abel zaten eerste rang naast de ring; de rest van de familie was druk bezig met ponydingen. ‘Wat kleur jij netjes!’ zei ik tegen Merle, die (tja-waarvan-ook-anders), een tekening van een paard aan het invullen was.
Abel bekeek me van terzijde met zijn grote, donkere ogen. Bedachtzaam: ‘Maar jij maakt toch ook altijd netjes foto’s?’
Nóg een keer, nóg een keer!!!
‘Wat zei je, Abel??’
‘Doet ie goed’, merkte Gerko Lanting, de buurman, droogjes op.
Klopt! Fijne binnenkomer!

Merle met Jesslyn Fairy Queen van Stal Pelgrom

In een andere hoek van de manege was Team Termeer zeer geconcentreerd pony’s aan het poetsen. En zichzelf en hun pony-slachtoffers aan het bewerken met roze glitterspray. En nog meer aan het poetsen. Kuifjes  aan het invlechten. Ze kamden nog wat manen. Legden een handdoek op een ponyrug. Haalden die er een halve seconde later toch maar weer af.
Met uitzondering van de minuten dat de dames aan de wandel  waren met de pony’s ging dat de hééééle dag zo door. En de Termeerpony’s, blijkbaar overal aan gewend,  ondergingen al die aandacht geduldig, meanwhile probably thinking of England and pastures green…

Heb je net je beste foto-gezicht opgezet, wordt je nichtje weer ondersteboven gewandeld…

Aan het eind van de dag vond het Team het bekijken van mijn foto’s ook wel boeiend. Op elke foto waarop er één van hen net iets minder charmant keek klonk er een lachsalvo dat dwars door de geluidsbarrière heen knalde.

Terugkijkend op deze dag – en naar het ‘bewijs’ (de foto’s)  – zie ik alleen maar deelnemers met een brede lach op het gezicht. Naast de bloedserieuze koppies van de deelnemers aan kampioenschappen, uiteraard.

Grote maat en algemeen dagkampioen: Eva vd Pony Hoeve, V Alex vd Ponyhoeve, inzender: Lotte Dibbits

Compliment voor en dank aan de organisatie: (Ella Dijkhof, Sandra Sengers, Willeke Termeer en Sandra Torn Broers…) van wie ik trouwens, tussen de regels door, begrepen heb dat nieuwe bestuursleden van harte welkom zijn! (Maar ik waarschuw je alvast: niet van die ultra-zure snoepjes eten die bij het secretariaat liggen: je krijgt gegarandeerd de hele verdere dag je gezicht niet meer in een normaal standje! Zie foto hieronder!)

Enneh Nico den Hartog:

Hier zijn een aantal foto’s; de kampioensfoto’s èn meer sfeerfoto’s zullen worden gepubliceerd in het volgende nummer van De Shetland Pony!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

(N.B.: Het opslaan c.q. publiceren van delen van dit bericht is niet toegestaan (op de foto’s berust copyright). Het gehele bericht delen is uiteraard geen probleem!)
(Please do not download or share parts or photos of this post. Sharing all of this post, obviously, is no problem at all!)

By leontien, 18 november 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!