Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Velddriel 2018: pony’s van Dianne en Inge spannen de kroon!

  • 7 november 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Velddriel 2018: pony’s van Dianne en Inge spannen de kroon!

Inge en Kaleda
Een aantal jaren geleden was Inge Kroon mijn nog heel jonge assistente (wat concreet betekende dat ze mijn spullen van hot naar her mocht slepen) tijdens het fotograferen van het huwelijk van haar zus Jeanine met Niels Smits. Een verlegen, stil meisje was ze toen.
Vanaf die tijd las ik regelmatig kreten van haar en haar zus Dianne op social media. Waarin zij beiden al snel niet meer echt als muurbloempjes klonken…
Het was me al snel duidelijk dat Inge en Dianne, naast ‘beste zussen’, waarschijnlijk ook nog elkaars beste vriendinnen zijn.
Hoe mooi is het dan dat ze op de premiekeuring van Velddriel 2018 iedereen ‘naar de kroon staken’? (jaja, wen er maar aan, want ik ga er lekker mee door…)
Inge mocht, met de tweejarige Kaleda van Veldzicht (gefokt door Bert Dibbits, V. Enrique van Gelre, M. Delight van Veldzicht), achtereenvolgens de versierselen voor het jeugdkampioenschap grote maat en het algemeen jeugdkampioenschap in ontvangst nemen.

Stal den Uitweg en Midnight Rose
Tussen het Kroongeweld door pakte Stal Den Uitweg het algemeen veulenkampioenschap met de Genie van de Boskant dochter Midnight Rose van den Uitweg (M. Wild Rose van den Uitweg).

Dianne en Ciara
Aan het eind van de middag zetten Ciara vd Kronenburg (gefokt door Erna Struijk-Kroon) en eigenaresse Dianne Kroon ‘de kroon op hun keuringsvoorbereiding’ met het binnenhalen van de titels kampioen grote maat, dag- en erekampioene.

Dianne over Ciara: ‘Erna heeft Ciara gefokt, maar ze heeft haar al als veulen verkocht. Een paar jaar later, net toen ik zelf een pony wilde gaan kopen, nodigden Jennie en Peter van Wijgerden Erna en mij uit bij hen thuis. Want zij hadden Ciara op stal staan. Die wilden wij wel zien, natuurlijk!’
Er werd wat koffie gedronken (en waarschijnlijk ook wel iets goeds gegeten, want ik ken Jennie wat dat betreft een beetje…) …. en Peter vroeg Dianne of ze Ciara cadeau wilde krijgen!
‘Het is de liefste en de mooiste pony ooit’, zegt Dianne nu, ‘en ze gaat nooit meer weg!’

N.B.: In eigendom van Dianne heeft Ciara de laatste drie jaar uitsluitend nog eerste premies gekregen.

Door naar de foto’s!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

(N.B.: Het opslaan c.q. publiceren van delen van dit bericht is niet toegestaan (op de foto’s berust copyright). Het gehele bericht delen is uiteraard geen probleem!)
(Please do not download or share parts or photos of this post. Sharing all of this post, obviously, is no problem at all!)

By leontien, 7 november 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!