Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Premiekeuring van Stal het Esveld: ‘It’s a family affair’…

  • 8 augustus 2017
  • By leontien
  • 0 Comments
Premiekeuring van Stal het Esveld: ‘It’s a family affair’…

Premiekeuring Scherpenzeel, 5 augustus 2017

Het is niet ongewoon om Gert vd Berg tegen te komen op een premiekeuring van het Shetland Pony Stamboek. Soms wordt hij vergezeld door echtgenote Riet en zo af en toe is Martine er ook. Maar…. dat is dan wel het maximaal haalbare ‘Van de Berg-gehalte’.

Op hun ‘eigen’ premiekeuring, die in Scherpenzeel dus, is dat een heel ander verhaal: zo’n beetje de voltallige familie Vd Berg rent hier namelijk – al dan niet letterlijk – rond door de manege.
Riet is, al voor zolang ik me kan herinneren, jaarlijks gestationeerd op het plateautje van het secretariaat. Juist!! Zij is degene die altijd net zichtbaar is boven de kartonnen dozen. Ik moet me wel vreselijk vergissen als ze niet bijgestaan wordt in het papierwerk door een paar zussen.

Martine en Lukas

Wilma en Miranda zijn beiden ringmeesteressen en uitgerust met scanapparatuur om zeker te stellen dat de opgegeven pony ook werkelijk de opgegeven pony is. Miranda is ook van het applaudisseren wanneer er een kampioen bekendgemaakt wordt. Het is voor ons pony-people noodzakelijk hierin een lichtend voorbeeld te hebben, want, wees eerlijk, het is niet zo dat we massaal op stoelen klimmen en gek worden van vreugde zodra er een winnaar bekendgemaakt wordt. Het is al heel wat als wij de binnenkant van onze handen een paar keer dermate hard tegen elkaar laten kletsen dat er een geluidje ontstaat.

Miranda

Dan is daar de stamvader. Gert zelf. Wat zijn taak is is mij niet heel precies duidelijk. Vermoedelijk doet hij iets logistieks met pony’s aan- en afvoeren. Hij werd ooit gespot met dienbladen met koffie, thee en frisdrank. En uiteraard is hij verder alom aanwezig.

Gert en Julius

Lukas is verantwoordelijk voor het verwijderen der ponyuitwerpselen. Nooit eerder zo’n enthousiaste poepschepper gezien!!

Lukas

Als je een beetje bekend bent met de familie kun je vaststellen dat er zich nog meer familieleden bevinden onder het publiek.  Zo zijn Steffen en zoontje Julius er om Martine aan te moedigen bij het aanjagen van de pony’s. Dat Julius zich nu al best betrokken voelt bij het hele keuringsgebeuren is te zien aan de foto’s die ik in Scherpenzeel van hem gemaakt heb…

‘OMG…. OMG…. We’ve won!!!’

Gert in actie met dagkampioene Genève vh Esveld

 

Tot slot de keuringsresultaten van Stal het Esveld in Scherpenzeel (daarin bijgestaan door Albert en Joëlle van Asch en Inge en Dianne Kroon):

Lewis vh Esveld, veulenkampioen overige maten

Kamille vh Esveld, jeugdkampioen middenmaat

Justine vh Esveld, jeugdkampioen grote maat en algemeen jeugdkampioen

Genève vh Esveld

algemeen dagkampioene Genève vh Esveld

veulenkampioen overige maten:                                           Lewis van het Esveld
jeugdkampioen middenmaat:                                                 Kamille van het Esveld
Jeugdkampioen grote maat/alg. jeugdkampioen:           Justine van het Esveld
Beste driejarige eigengefokt/kampioen middenmaat: Havana van het Esveld
Kampioen grote maat/alg. dagkampioen:                           Genève van het Esveld

…. met andere woorden: Familie Vd Berg gaat het druk krijgen in Lunteren!!

 

Voor de volledigheid moet vermeld worden dat een groot aantal pony’s afgemeld was voor deze keuring, waaronder alle pony’s van Stal Gelre.

————————–

It’s not unusual to see Gert vd Berg being present at a ‘premium-keuring’ of the Shetland Pony Studbook. Sometimes he’s being accompagnied by his wife Riet and occasionally Martine is present too. But…. At such occasions, you won’t see any more relatives of Gert and Riet.

At their ‘own’ premiumkeuring, almost the entire family is present. And running around, with or without a pony. For as long as I remember, Riet is – during this annual occasion – seated on the little platform and doing the paperwork. If I am not mistaken, she is being assisted by her sisters.

Wilma and Miranda make sure all ponies and owners are gathered in time before entering the ring. They are also equipped with scanmaterial to check the ponies.
Miranda also shows us when it’s time to clap our hands. Let’s be honest about it, we, ‘the ponypeople’, are not known as being over-enthusiastic when it comes to cheering champions. So. We need an example to show us how and when to clap our hands…

Gert. What his task is, exactly, I’m not sure. He might be transporting the ponies to the keuring. Also, he once was seen carrying a tray with coffee and tea.
And of course, he is also very present.

Steffen and son Julius are there to cheer Martine on when she’s showing the ponies. You can tell by the photos I took of Julius that the little boy is already feeling quite involved in the event….

Results for Stal het Esveld premiumkeuring 2017:  listed above

(a lot of ponies were absent at the keuring due to illness, p.e. Stal Gelre)

By leontien, 8 augustus 2017
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!