Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

K(l)iekjesdag of zevengangenmenu??

  • 10 augustus 2017
  • By leontien
  • 0 Comments
K(l)iekjesdag of zevengangenmenu??

In De Soep?

Je hebt net weer teveel gekookt of op bourgondische wijze eten laten bezorgen… Dus je koelkast staat nu propvol met bakjes-met-een-beetje (woordspeling: ‘beetje’) eten waar helemaal niks mis mee is. ‘Weggooien is zonde’ staat er dan op de stickers bij AH.
Vaak kun je alles bij elkaar kieperen en er soep van koken. Maar om dit itempje nu ‘In De Soep’ te noemen….

Je kunt natuurlijk ook alle gerechtjes – zo leuk mogelijk – na elkaar op tafel (of op de armleuning van je bank) zetten. Zo draai  je vanzelf een origineel Zeven Gangen Menu in elkaar. Exact wat ik nu ga doen met onderwerpjes waar ik niet genoeg tekst of foto’s van heb om er een ‘hoofdgerecht’ van te kunnen bakken. Ben benieuwd of de verschillende smaken goed combineren samen…

Bon Appétit!!

Manifestatie Ermelo:

 Jakob en Anna Marie tijdens de Manifestatie: Stylish of stoer… je kunt met hen alle kanten op!



Altijd goed  voor een fijne foto: Hessel Slofstra!


Er liepen wat duistere types rond in Ermelo!!!
Over ‘stylish’ gesproken: hier zijn Johan en Monique. In Ermelo leverden ze de zowel de minikampioen kleur (Charmeuse of Duke Stable) als de minikampioen zwart (Glow vd Sleutel). Nog geen week later (premiekeuring Gendringen) stelden ze opnieuw diverse kampioenen voor … waaronder de zwarte algemeen dagkampioene Exquisite of Duke Stable.

‘Ja zeg…. Moeten we dit allemaal opdrinken???’


Zo kom je er ook wel… Slim!!! Want natte voeten kregen we toch wel in Ermelo!

Te laat… Vluchten kan niet meer!! Gastheer Max en gastvrouw Miriam in de bocht!!

Take That: Gizmo Vd Valk!

Just sittin’….

Marga en Fantom stonden daar al mooi. Door de spontane actie van Sophie wordt deze foto nog een stuk leuker!

Door met de premiekeuring in Scherpenzeel 2017:

Janske en Jaliske van Linquenda (eigenaren Henk en Coby Vinke, gefokt door Christiaan vd Vegt) werden resp. jeugdkampioen mini- en kleine maat.

HAP!!

Trotse opa!! (W. van Harten)
En drie keer dezelfde mondjes!

Premiekeuring Nieuw en St. Joosland 2017:

Werner de Schepper: ‘Het geraakt wat vol’.

Tenslotte nog even terug naar de premiekeuring in Nieuw en St. Joosland, waar ik zodra ik de manege binnenkwam kennismaakte met Jarresa van Stal de Toekomst.
Jarresa pakte me namelijk meteen vriendelijk maar beslist mijn fototas af.

Een bijzonder karaktertje heeft deze Jarresa. In de manege stond ze er de hele dag bij alsof ze zich prima vermaakte met alles wat er om haar heen gebeurde. Beetje alsof ze aapjes stond te kijken.
Ze werd vlotjes algemeen jeugdkampioen. Toen haar eigenaren handen aan het schudden waren vond zij het een prima plan even een fijn rolletje door het manegezand te gaan doen. Helaas werd ze daarbij voortijdig betrapt door ringmeester Marc van de Broek.

Jarresa heeft een heel goed nieuw woonadres getroffen. Eigenaar Werner de Schepper (uit Zeeuws Vlaanderen): ‘Jarresa is vooral een speelkameraadje. Wij zijn niet van de hele serieuze fok. Daarbij wordt ze te groot voor het Stamboek vrees ik. Het succes zal van korte duur zijn’. ‘Je kunt er altijd nog eentje bij kopen’, zeg ik. ‘Zeker. Maar ik heb hier ook nog wat groot spul rondlopen. Het geraakt wat vol. Bij ons komt er van alles bij, maar er gaat nooit iets weg’.

Multifunctionele Jarresa kan ook kunstjes. ‘We doen de gebruikelijke eenvoudige dingen zoals voetjes geven. Ze komt op vraag op een trapje staan en duwt pionnen omver. Ze duwt zo’n grote gymnastiekbal met haar neus terug (overrollen). En ze kan apporteren. Dan gooi ik een lapje een paar meter weg en dan gaat ze dat gaan halen’.

Zoals ik al zei: Jarresa mag (en zal) niet mopperen over haar eigenaren!

———————————————————————

 

En…. bordje leeg en heeft het gesmaakt??
Dat het u wel moge bekomen.

Ofzo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By leontien, 10 augustus 2017
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!