Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Xaviera v Stal Langelo algemeen Manifestatiekampioen; Geeske v Stal Dito publieksfavoriet

  • 29 juli 2017
  • By leontien
  • 0 Comments
Xaviera v Stal Langelo algemeen Manifestatiekampioen; Geeske v Stal Dito publieksfavoriet

Het algemeen dagkampioenschap begon met twaalf pony’s. De internationale jury selecteerde vervolgens vier pony’s die de ring moesten verlaten. Vervolgens was het de taak van de Nederlandse juryleden opnieuw vier pony’s naar de zijlijn te verwijzen.

Wilhelmina v Kastanjehof (V Ovide v Lierop, M Jonkvrouw v Veldzicht), Feline Liebas (V Shadow v Drieoka, M Wijnanda vd Achterhoek), Xaviera v Stal Langelo (V Oriënt vd Amstelhof, M Kimberlij v Stal Langelo) en Cas v Stal Nieuwemoed (V Ventum vh Ponystalletje, M Moortje v Stal Nieuwemoed) mochten in de ring blijven.

Uiteindelijk bleven alleen Xaviera en Cas over… In feite waren zij de koningin en de koning van de Manifestatie. Beiden zijn in topvorm en bloedmooi.

Xaviera trok aan het langste eind; zij werd algemeen kampioen van de Manifestatie!! Xaviera werd gefokt door de heer Waanders en is nu in bezit van Vd Valk Hotels.

Was dat het einde van de manifestatie? Nee, want voor het eerst mocht ook het publiek – via de mobiele telefoon – zijn mening geven.
En het publiek koos – tot grote vreugde van eigenaar Ruud van Raak – voor Geeske van Stal Dito (V Vieno vd Bosrand, M Womin v Stal Dito). Fokker Ton van Dun mocht dit helaas niet meer meemaken, maar Geeske zorgde er wel voor dat Ton, de vriendelijke reus, door velen werd herdacht. Dus was hij er toch nog een beetje bij!

Geeske van Stal Dito

Binnenkort meer over de manifestatie!

 

 

By leontien, 29 juli 2017
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!