Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Stal Pelgrom op premiekeuring Zeeland: ‘Whoeiiiiiii yeah yeah yeah topdag!’

  • 26 juli 2017
  • By leontien
  • 0 Comments
Stal Pelgrom op premiekeuring Zeeland: ‘Whoeiiiiiii yeah yeah yeah topdag!’

 Hup, op de knietjes!!

Het viel niet mee voor notoire mini- en kleine maat fokkers Ron en Elsina Pelgrom om Gigi of Duke Stable en In Love of Rock Stable te mogen kopen van resp. Johan den Hartog en Pieter Peters…. Ze hebben er flink voor op de knietjes gemoeten. En, het kan zijn dat ik het ter plekke verzin, maar zag ik Ron nou ook al eens helpen bij het pony’s pimpen op de premiekeuringen in Gendringen (bij Johan den Hartog) en in Bemmel (bij Pieter Peters?!)

Hoe deden deze pony’s èn – uiteraard – de eigengefokte ‘Stal Pelgrommetjes’ het op de keuring?

Veulens :  veulenkampioen minimaat

Bas de Jong, al jaren de vaste voorbrenger van Stal Pelgrom, mocht het vroegst opstaan van alle inzenders, want Legendary van Stal Pelgrom (V. The One and Only of Duke Stable x M. Caitlin Fairy Queen van Stal Pelgrom) moest als allereerste de baan in met catalogusnr. 1. Hij bleef nummer één;  hij mocht zich opstellen als veulenkampioen minimaat.

Legendary v Stal Pelgrom met moeder Caitlin Fairy Queen

Jeugd mini´s

De keuringscarrière van Jesslyn Fairy Queen van Stal Pelgrom (V. Collovatti van Stal Brammelo, M. Caitlin Fairy Queen van Stal Pelgrom) begon niet al te veelbelovend: als veulen werd ze laatst geplaatst. Zonder premie. ´Ze zeiden dat ze zelden zo´n lelijk veulen gezien hadden. Ik moest haar maar snel opruimen!´
Dit jaar werd Jesslyn uitgeroepen tot jeugdkampioen kleine maat…

Jesslyn Fairy Queen v St Pelgrom

Jeugd kleine maat

‘Eigenlijk gingen we naar Pieter Peters (Rock Stable) voor een ander veulen. Maar In Love of Rock Stable (V. Winningmood vd Toom, M. Arbelle v Stal Uit de Woest) liet zich zo prachtig zien in de wei dat wij voor haar gekozen hebben’.
Waarvan acte. In Love op Rock Stable werd, net als vorig jaar, jeugdkampioene minimaat.

In Love of Rock Stable

actiemomentje van Bas de Jong met In Love of Rock Stable

Minimaat drie jaar en ouder:

‘Gigi of Duke Stable (V The One and Only, M. Sasha of Duke Stable) was altijd een erg jeugdige pony; ze had echt een veulen nodig uit te zwaren. Wij kozen daartoe voor Thorgal of Sportview van Martin Broens.
In april heeft de veearts – met heel veel moeite – een dood veulen uit de merrie gehaald. Het was een gitzwart merrieveulentje… ‘
‘Gigi was erg ziek en heeft een tijdlang onder behandeling van de dierenarts gestaan. Uiteraard kreeg ze ook van ons veel extra zorg. Uiteindelijk is ze weer de kudde in gegaan en hersteld. Wel kregen we het advies om haar dit jaar niet te laten dekken’.

‘We hebben erg getwijfeld of we Gigi al dan niet mee moesten nemen naar de premiekeuring. Blij dat we t toch gedaan hebben!’

Gigi of Duke Stable werd algemeen minikampioen met een eerste premie.

Gigi of Duke Stable

Samenvatting van Elsina op Facebook:

‘Whoeiiiiiii yeah yeah yeah topdag gehad!’ (gevolgd door een heeeleboel vrolijke smileys die WordPress niet kan vertalen..)
‘Vandaag premiekeuring met onze pony’s bij Stal de Kroo.
Veulenkampioen, reserve veulenkampioen, eerste bij de eenjarige merries minimaat, eerste bij de tweejarige merries minimaat, eerste bij de vierjarige en ouder kleine maat, jeugdkampioen, minikampioen, drie eerste premies voor de oudere merries kortom super supertrots op alle pony’s!!

Familie de Jong en Martin en Silvia Broens super bedankt voor jullie geweldige hulp en gezelligheid!!!

Pony’s lopen weer heerlijk op de wei dus nu lekker nagenieten van deze fantastische dag.’ (en nog een serie smileys…)

Need I say more??

 

 

 

By leontien, 26 juli 2017
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!