Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Stal Gelre continueert hegemonie

  • 10 januari 2017
  • By leontien
  • 0 Comments
Stal Gelre continueert hegemonie

Zomer 2013

‘Kijk’, zegt Piet en houdt zijn mobiele telefoon voor me. Ik kijk en zie een foto van een – uiteraard – zwarte pony met een blauw gipsbeen. ‘ Dit is Enrique. De beste pony die ik ooit gefokt heb. De állerbeste. En nu dit’. Zijn gezicht spreekt boekdelen. Dit doet pijn. ‘Hij heeft met zijn voet vastgezeten bij het hek. Het bot is gebroken. De dierenarts kan niks voor hem doen. ‘Laat hem maar inslapen’, zegt hij…’
Vertwijfeling. ‘Wat moet ik nou. Zijn mogelijke revalidatie kost ons bakken vol met geld. Stel dat hij volgend jaar naar de hengstenkeuring gaat en hij wordt alsnog afgekeurd. Dan hebben we het allemaal voor niks gedaan, weet je niet’. ‘Ik zou het proberen’, zeg ik. ‘Want als je hem nu in laat slapen weet je nooit hoe het uit had kunnen pakken. Dan blijf je voor altijd met die onzekerheid zitten’. (Om maar even te illustreren dat ik zo af en toe ook best wel eens een helder moment heb en nee hoor… ik heb echt niet de illusie  dat ik ook maar iets bijgedragen heb aan het voortbestaan van Enrique…)

Piet en Marco besluiten Enrique alle kansen te geven om beter te worden. Gelukkig maar!! Want na verloop van tijd herstelt deze (nu nog relatief onbekende) grootheid zich. Helemaal.

December 2014/januari 2015

Enrique wordt goedgekeurd, schittert tussen de andere jonge hengsten en wordt opgesteld als de beste van de nieuwe jaargang. ‘Die kop van hem hè’, zegt Piet. ‘Als hij zo door de baan stapt, dan vind ik hem zó mooi!!’

Enrique van Gelre

Enrique als vierjarige bij zijn goedkeuring (links) en als beste van de nieuwe jaargang in 2015 (foto midden, rechts)

Hengstenkeuring januari 2017

Enrique komt de baan in. Ik hoor je denken: ‘Ja. Natuurlijk moest hij vroeger of later de baan in’. Maar zo gewoontjes is het niet. Hier komt een klasse apart binnen wandelen. Met een houding alsof hij beseft wat hij waard is, maar hee, daar gaat hij verder geen drukte over schoppen. Dat laat hij gewoon aan zijn fanclub over….

Enrique van Gelre

The rest, as they say, is history. Na het binnenhalen van alle titels op de nationale merriekeuring met  Elysée mogen Piet en Marco nu ook het dagkampioenschap 2017 van de hengsten op hun naam schrijven.  En zowel de Nederlands kampioene merries als de Nederlands kampioen hengsten zijn ook nog eens gefokt door Stal Gelre (zelf). The sky is the limit, zo lijkt het…

Enrique van Gelre

Geëmotioneerde broers die een paar extra ererondes lopen met hun Enrique. Piet bedankt Martin voor de zekerheid nog een keer voor het in topconditie brengen van Enrique en voor de optimale presentatie…. Dit voor het geval dit de eerdere negenennegentig keer niet helemaal goed overgekomen was….

Just a perfect day!

Enrique van Gelre

Vind je dit item leuk en/of wil je dat ik meer items ga maken? Klik dan hier en vervolgens op de Vind Ik Leuk knop onder de foto!

Dank je!

Foutje gezien? Geef het even aan me door, ik ben je er dankbaar voor!

 


Summer, 2013

‘See?’ Piet van Doorn shows me a picture on his mobile phone. I’m looking at black pony, wearing a cast on its front leg. ‘This is Enrique. The best pony I’ve ever had. The véry best. And look at him now…’ The expression on his face shows his hurt. ‘He got stuck in the fence. A bone was broken. The vet can’t cure him. Put him to sleep, he said….’
‘What am I to do now…. We’ve already paid lots of money to give him a chance of recovery. What if he does not get licensed next year? Than it’s all been in vane…’ ‘I would give it a try’, I say. ‘If you don’t, you’ll never know what would have become of him if you did’. (Just to make sure you know that once in a while I, too, have an unusual moment of brilliancy….)

Piet and Marco decide to give Enrique all the chances to recover. Luckily. Because, in the end, he does. Completely.

December 2014 / January 2015

Enrique gets licensed; he’s also choosen as the best young stallion for 2015.

Stallionshow 2017

Enrique enters the ring. I hear you!! You say, well, of course he had to enter the ring sooner or later…. But his entrance is something else. There is something about him that suggests he knows what he’s worth. He does not show off, until he’s asked to do so. He gets his fans to be noisy about his movements….

The rest, as they say, is history. After taking all the rewards at the national mare show in Lunteren with Elysée, the Van Doorn brothers also claim the title ‘Champion of the Day’ at the 2017 stallionshow with Enrique. Both Elysée and Enrique were bred by Stal Van Gelre. The sky’s the limit, or so it seems…

Marco and Piet take turns in extra laps of honour with Enrique. They both get emotional.  Piet is thanking Martin Kramp for the hundreth time, both for the super training of Enrique and for his great presentation of the stallion. Just in case the former 99x did not reach their goal….

Just a perfect day!

 Did you like this post and/or do you want me to make more items like this one? Click over here and after that the Like button underneath the photo!

Thanks!!

 

 

 

 

 

 

 

By leontien, 10 januari 2017
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!