Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Wim en Fijke Verploeg: van ‘ooit weleens een tweede premie’ naar algemeen jeugdkampioene 2018

  • 20 augustus 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Wim en Fijke Verploeg: van ‘ooit weleens een tweede premie’ naar algemeen jeugdkampioene 2018

Er zijn van die mensen… wanneer zij winnen op een keuring is iederéén daar blij mee. Dat was dit weekend zeker ook het geval, toen Wim Verploeg een armvol bekers in ontvangst mocht nemen op de Shetlandponypremiekeuring van Fokvereniging West-Betuwe: Wim stond zo te stralen dat alle aanwezigen op de keuring vanzelf mee gingen glunderen.

van ‘weleens een tweede premie’ naar linten met nationale kleuren en bekers!! De reikwijdte van die armen op de foto boven was bijna teveel voor mijn telelens…

‘Hij slaapt’, zegt echtgenote Fijke nu door de telefoon. ‘Maar ik ga hem wakker maken, het heeft nu wel lang genoeg geduurd daar’.
‘We zijn zo blij met onze jeugdkampioene!’ zegt ze nog vlug voor Wim de telefoon van haar overneemt. Zeventig plus of niet, de man is blijkbaar razend snel in zijn bed uit rennen; een halve seconde na zijn wake up call hangt hij al aan de telefoon.

Ze kunnen het nog steeds niet helemaal bevatten. ‘Ik won nooit iets’, zegt hij nuchter. ‘Ja er heeft weleens een pony een tweede premie gekregen. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het kon me nooit zoveel schelen, want ik ben maar gewoon hobbyfokker. Ik laat Martin altijd maar alles uitzoeken. Maar nu…. Dit smaakt naar meer!!’

‘’t Is ook wel een héél mooi pony’tje’, zeg ik. ‘Ja. Dat zei Martin ook al voor de keuring. Ik zeg: Ik hoop dat die mensen met die bolhoeden het ook zo zien!’
Nou… Zij hebben het gezien. Dus. Duidelijk.

We hebben het over de kleine maat enter Loes van de Haaghoeve, dochter van Fireball van Gelre en Gemma van de Vier Hoeven, die afgelopen zaterdag algemeen jeugdkampioene werd op de premiekeuring in Kapel Avezaath.
‘Onze andere zwarte pony is verongelukt. Ook voor onze kleinkinderen was dat best heftig. Dus we wilden een andere zwarte pony kopen. Bij Kramp zagen een valkkleurige en de moeder van Loes (Gemma van de Vier Hoeven). Eigenlijk vond ik die valkkleurige mooier, maar Gemma was veel makkelijker in de omgang. Ik zeg: dan maar een iets minder mooie’. (NB: Gemma was op dat moment door omstandigheden niet in optimale conditie).

Kleinkinderen Florus, Sietse en Lonneke

‘Hebben jullie haar zelf gewassen enzo?’ ‘Ja. Gewassen en gepoetst. Ik heb een beetje rondgevraagd hoe dat moet. Ben bij Albert en Joëlle geweest – Albert bekapt onze pony’s ook – en daar heb ik wat tips gekregen. Ik geef je nu weer terug aan de vrouw hoor’.

Je mag zelf verzinnen waar Loes op dit moment loopt!

Hop. En daar is Fijke weer. ‘Hij heeft t altijd druk’, zegt ze. ‘Dat begreep ik al. Vrijdag na het behalen van het kleine maat jeugdkampioenschap wilde hij ook meteen naar huis. Wat moest ie gaan doen?’ ‘Hooi schudden. Hij is altijd nogal ongeduldig. Erg actief. Hij gaat ook vaak bij anderen werken. Ja en in de winter wordt hij wat rustiger’…

Dat zouden we dan moeten gaan zien en beleven. Want tegen die tijd zal Loes haar opwachting maken op de Nationale Kampioenschappen in Lunteren.
Tegen die tijd zou Wim dus kalm, rustig en beheerst tussen het publiek moeten staan….
Ik heb zo mijn twijfels!

Wim en Fijke: alvast heel veel succes gewenst in Lunteren!!

Voor de volledigheid:

Moeder Gemma van de Vier Hoeven werd als tweede geplaatst in haar rubriek en Merel, het volle zusje van Loes, liep even op kop maar werd tenslotte als tweede opgesteld.
Gemma is nu weer drachtig van Fireball.

Tekst en uitleg…. waar het over ging? We zullen t nooit weten!

By leontien, 20 augustus 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!