Dit delen:

" />
Back to home
in Huwelijksreportages, Paarden

Tessa: ‘Ooit wil ik ook in een slipjas starten!’

  • 4 april 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Tessa: ‘Ooit wil ik ook in een slipjas starten!’

De meeste mensen kunnen zich precies herinneren waar ze waren toen ze hoorden dat er iets vreselijks gebeurd was. Zelf weet ik dat ook nog exact toen ik, van haar moeder Angela, hoorde dat Tessa een zwaar ongeluk gehad had. Op een warme avond lieten Tessa en haar vriendin Elisabeth hun paarden een eindje galopperen. Het paard van Tessa gleed uit en Tessa sloeg met haar hoofd tegen de straat. Altijd had ze een cap op, maar toen toevallig niet. Haar overlevingskansen waren praktisch nihil (2%).

Een jaar of tien eerder, toen Tessa een jaar of acht was, kocht Angela het door mij gefokte Welsh Cob hengstveulen Morwen Collin. Tessa en Collin rolden als vanzelf door alle dressuurproeven heen. Ze werden een aantal malen Zeeuws kampioen: in het M, maar ook maar liefst vier keer in het Z (Z1 en Z2). Ook werden ze twee keer Zeeuws kampioen sgw en een keer Zeeuws reservekampioen springen in de klasse L.
Ondertussen studeerde Tessa af op de HEAO. De laatste keer dat ik haar zag voor haar ongeluk was tijdens Jumping Nieuwvliet, waar ze hostess was met een aantal vriendinnen.

Ik ben nog altijd blij dat ze het ongeluk niet met Collin gekregen heeft, maar met haar paard. Ik zou me toch schuldig gevoeld hebben, al kon ook het paard er niks aan doen.
Angela, Kees en Elisabeth gingen dagelijks bij Tessa op bezoek in Rotterdam. Loodzwaar moet het voor hen geweest zijn, want het zag er dus niet best uit.
Maar er gebeurde een wonder. Na een aantal weken kwam Tessa bij uit haar coma. Vanaf dat moment was ze vastbesloten weer paard te gaan rijden. Misschien was dat wel één van haar grootste motivaties om beter te worden. En beter werd ze, tot ieders opluchting.

Ze kwam Jan weer tegen, die tijdens haar schooltijd al twee oogjes op haar gehad had. Twaalf-en-een-half jaar geleden trouwden ze en samen kregen ze een dochter en een zoon.

Tessa

uit de huwelijksreportage van Jan en Tessa

Tessa Tessa Tessa

Tessa

Met links in beeld de Welsh Cob ruin Morwen Collin

Tessa
Afgelopen weekend ging ik met Tessa mee naar Huybergen, waar ze voor het eerst zou starten in het ZZ zwaar met haar zwarte ruin Bachelor. En dat ging goed! Op zich al geen geringe prestatie, en als je dan ook nog weet van hoever ze heeft moeten komen….

Ambitieus is ze nog steeds. Ze start dus nu in de subtop, maar dat moet beter kunnen, vindt ze. Zaterdag stonden we te wachten op haar punten. We keken samen naar een fraaie Painted Black nakomeling, gereden door een ruiter in slipjas. ‘Ooit wil ik die ook aan mogen’, zei ze zachtjes.

Het zou me niks verbazen als ze er vandaag of morgen inderdaad eentje ‘moet’ gaan kopen. Want als er iemand is die weet hoe ze ergens voor moet knokken…. dan is dat Tessa wel!
Tessa

Tessa

Tessa met Bachelor in het ZZ zwaar

(de rest van de foto’s mag je zelf online zetten, Tessa!)

 

By leontien, 4 april 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!