Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Foto’s Stal de Kuiperij en Stal de Honderdmorgen (deel 1)

  • 18 november 2016
  • By leontien
  • 0 Comments
Foto’s Stal de Kuiperij en Stal de Honderdmorgen (deel 1)

Foto’s pony’s Gert-Jan Jaspersen en Mariëlle Meuwsen

Mariëlle vroeg, ergens vorig jaar, of ik eens foto’s wilde komen maken in Doornenburg. Uiteraard! En daarna vergaten we t allebei weer.

Op de premiekeuring in Ammerzoden werd ik plotseling overvallen door een helder moment: ‘Volgende week vrijdag?’ Was meteen goed. ‘Maar Niet Voor Twee Uur ‘s-Middags!!’

Het was warm die dag. Ook Na Twee Uur ‘s-Middags. Bij vlagen was het klammig heet. Gelukkig staat er een enorme kastanjeboom tussen het huis van Gert-Jan en Mariëlle en de stallen (en als hij er niet staat, dan is hij er in elk geval in mijn herinnering…) Er stond in elk geval een ding met bladeren waar ik zo af en toe even onder kon gaan zitten om af te koelen.

Het was de dag voor premiekeuring Bemmel, dus de pony’s waren allemaal al schoon. Eigenlijk wil ik elke keer dat ik foto’s maak iets nieuws verzinnen, maar ik was nogal sloom door de warmte en niet meteen vanaf de start op mijn creatiefst. Gelukkig was Martin er, die na honderd jaar foto’s maken met mij voor Hengstenhouderij Kramp mijn favoriete stijl van foto’s wel kent. Dus het eerste uur hoefde ik alleen maar mee te hobbelen. En mijn camera goed in te stellen uiteraard.

Het gras was groter bij de buren in Doornenburg. En zo vreselijk netjes dat ik op die gigantische oppervlakte het onkruid op mijn tien vingers kon tellen. Sympathiek dat we er toch foto’s mochten maken! Nou ja, de buren kregen er ook gratis mest voor terug… (Nee hoor! Dat werd netjes opgeruimd door Gert-Jan! 🙂 )

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Flower vd Kuiperij (V Zico vd Kuiperij)

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Hilde van de Kuiperij (V Berno) met De Linge op de achtergrond

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Gravin van Stal de Honderdmorgen (V Wesley v Stal van Aschberg)

multitalentje!

multitalentje!

Ook Guusje van de Kuiperij mocht mee naar de buren, nu in de voortuin. Daar ontdekte ze een interessant ‘boertje’ (zei ik, maar dat mocht niet…) dus ehm een Grote Agrariër…  waar ze meteen vriendjes mee werd!

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Guusje van de Kuiperij (V Berno)

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Emma van het Hogeveld (V Levi)

voor-blog-fk5f1517f

Foto's Gert-Jan en Mariëlle

Ymke vd Kuiperij PREF

foto's Gert-Jan en Mariëlle

Janneke in training met Annelie voor de rubriek ‘jonge voorbrengers’

en hij was er ook...

en hij was er ook…

Tegen die tijd hadden we allemaal honger…. pauze dus!

Wordt vervolgd!


Photos ponies Gert-Jan Jaspersen and Mariëlle Meuwsen

Last year, Mariëlle asked me if I was willing to take photos at their place. Yes of course!! And then… we forgot all about it.

During a pony-event in Ammerzoden I suddenly had a brainwave: ‘How about next week??’ Mariëlle agreed instantly (‘But Not Before 14.00 Hours!!’)

It was a hot day. Even hotter after ‘14.00 Hours’. Luckily a huge chesnut tree was providing shelter for me, so I could cool down every now and then.

As the ponies had to go to a ‘keuring’ the next day, they all were clean already.
I intend to invent a new angle for photos every time I’m ‘out there’, but the temperature was getting to me somewhat. Luckily Martin was there too. As we’ve taken photos for his stallionstud for many years now he knows the kind of photos I’d like to take, so for the first hour I just had to hop along. And ajust my camera-settings of course.

After taking the photos (as shown above) we all sat down in the garden to eat; and after that, we took off again!

Hope you enjoyed the photos!

To Be Continued!!

Geen blog meer missen? Like mijn pagina ‘Fotografie Leontien Ruissen, blog’ op Facebook! 

 

By leontien, 18 november 2016
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!