Dit delen:

" />
Back to home
in Shetlandpony's

Shetlandpony´s en Penny Pictures bij familie Jensma

  • 28 juni 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Shetlandpony´s en Penny Pictures bij familie Jensma

Omdat een mens zichzelf moet kietelen wanneer mogelijk ben ik zo vrij deze reactie even met jullie te delen:
(Jacoba:) ´Men……. wat zijn die foto’s gaaf!!! Echt schitterend, en dat gezegd door een echte Fries. In Noord Holland zouden ze vast een superlatief gebruiken!!´

Het was me al eerder opgevallen: Jacoba Jensma (woonplaats Hijum…. zeg je ‘Hie-jum’ of ‘Hij-jum??’) is een enthousiast typetje. Op de Nationale Kampioenschappen in Lunteren zag ik hun fraaie vosmerrie Flower van Stal Dito (V Vieno vd Bosrand, maat, dag en erekampioen premiekeuring Tolbert 2017) voorbij wandelen. Ook nog in mooi tegenlicht, dus vroeg ik haar of ik even een paar foto’s mocht maken. ‘Jaaah leuk!! Ben heel benieuwd hoe ze zijn, stuur je ze op?!’

Flower van Stal Dito (Vieno vd Bosrand)

Toen ik mijn rondje door het Noorden aan het plannen was riep Jacoba als eerste dat ze het ‘heel LEUK!!!’ zou vinden als ik ook bij hen langs zou  komen. Aldus gaat geschieden. Al van ver zie ik hun grote boerderij aan de horizon verschijnen. Mooi, mooi, mooi.
Jacoba komt meteen de deur uitgeknald, nog steeds helemaal ontdaan over de onverwachtse klus die ze heeft moeten klaren: een vogel met een groot gezin was zo brutaal ende vervelend geweest te overlijden, uitgerekend onder hún dak. Wat een rotstreek! ‘Gisteren heb ik de héle dag lopen poetsen. De veren lagen werkelijk óveral!!’

In de keuken zit echtgenoot Klaas Jan de krant te lezen. Eentje van papier en met echte bladzijden. Een bak koffie binnen handbereik. ‘Is dit een monumentenpand?’ vraag ik nadat ik me aan hem voorgesteld heb.  ‘Gelukkig niet!’, lacht hij. ‘Veel te veel gedoe!’ Hij verschuilt zich meteen weer achter zijn krant. Deze fotoshoot is dus, zo bedenk ik me, vooral Jacoba’s feestje. En dat van haar dochter Lineke, die sinds een paar maanden trotse eigenaresse is van de Tinker Nymo. De drie zonen cq broers laten zich mooi niet zien.

Aan het werk! Jacoba en Lineke hebben gisteren, in een generale repetitie, hun Shetlandpony’s als een goed georganiseerde kudde van de ene kant van de wei naar de andere laten draven. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst en de pony’s, met name Flower’s vosbonte dochter, hebben bedacht dat al dat gedraaf  best grappig was.  Gisteren.
Zwepen en biks worden aangerukt. Maar hee. Don’t mess around with a Shetlandpony. Concreet komt het op neer dat ik Jacoba en vooral Lineke (verontwaardigd ‘… nou…. ik moet steeds maar rennen van m’n moeder!!’) heen en weer zie draven. De pony’s trekken genadig sprintjes van de ene kant van de wei naar de andere. In galop.

Jacoba

Gislaine van Stal de Kosterij (Vieno vd Bosrand) met veulen Marise van Stal Jalirinan (V Empire V Stal de Bosrand)

Whitney v Stal IJsseldijk

ogen als blikvangers!!


Lineke gaat haar Tinker halen. En hij haar, ook wel een beetje. Want hij is sterk, deze Nymo. We laten hem eerst even uitrazen. Zijn energie werkt aanstekelijk, want nu laten de Shetlandponydames ook zien dat ze kunnen bewegen. De vosbonte jaarlingdochter van Flower (moeder zelf staat bij Andries en Ieka Boer om gedekt te worden door bij Euforie van de Wechterholt) gooit het neusje en staart in de lucht en showt wat ze allemaal in huis heeft. Ver, ver weg.

Sterke Nymo

Lineke en Nymo blijken, de hemel zij gedankt en geprezen, topmodellen te zijn. Lineke (die met blonde haren en sproetjes) en Nymo (die met felblauwe ogen en een grote zwarte kuif) zijn een supersetje om mee te werken. Beiden kijken onbevangen en blij de wereld in, Nymo met oortjes continu naar voren.
Deze shoot levert dan ook een resultaat op waar ik zelf best blij mee ben. Ook Jacoba is tevreden. ‘Prachtig. Foto’s kunnen zó in De Penny’, zegt ze droogjes.

Ik nodig je graag uit even mee te genieten van wat momentjes in Hiiii-jum!!
(En als je dit berichtje leuk vindt… wil je dan misschien mijn pagina liken??)

By leontien, 28 juni 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!