Dit delen:

" />
Back to home
in .... en meer!!!

Centrale Hengstenkeuring NWPCS: Amity’s Ocean King Algemeen Kampioen sectie A

  • 14 februari 2018
  • By leontien
  • 0 Comments
Centrale Hengstenkeuring NWPCS: Amity’s Ocean King Algemeen Kampioen sectie A

‘De eigenaar heeft het hoofd van die pony op zijn arm laten tatoeëren hè’, zei Harmke Koelman terwijl we Amity’s Ocean King staan te bewonderen, die in de ring zijn kampioenslint omgehangen krijgt. ‘Echt waar? Moet ik onthouden, ik ga zo foto’s maken’.

…. en het was gelukkig niet koud ofzo….

Een paar dagen later vraag ik aan Yorick Wormgoor, via Facebook, naar het telefoonnummer van zijn broer Davy. Want ‘ik wil een blogje doen over de Nederlands kampioen hengsten sectie A’. Ik krijg het telefoonnummer per omgaande, zonder enig commentaar. Ik vraag me nu toch af wat Yorick toen gedacht moet hebben.
Want daarna ga ik eens in het programmaboekje kijken om op te zoeken wie de vader en moeder van King zijn.  En zie dan wie de eigenaar is…
‘O… is King van jou? Ik dacht dat ie van Davy was. Zal komen omdat hij die tattoo van hem heeft’. ‘Nee. King is van mij. Die tattoo trouwens ook’, is zijn droge reactie. Oeps…. Foutje…. Ter verdediging mag ik misschien aanvoeren dat Yorick en Davy best veel op elkaar lijken, zo op het eerste gezicht. Toch? Nou?

Amity's Ocean King, Yorick, Henk, Maestir Odyssey, Davy

Amity’s Ocean King, Yorick, Henk, Maestir Odyssey, Davy

(Modder)koninkje

Terug naar Amity’s Ocean King.
‘Vertel eens wat over hem?’
Yorick: ‘Toen ik hem voor het eerst zag was hij zo’n vijf minuten oud. Niet onder de indruk van het feit dat hij midden in een modderplas lag keek hij om zich heen alsof de hele wereld van hem was.
We hoefden er verder niet meer over na te denken: zijn naam was ‘King’.
‘Hij was het hengstveulen waar we zo op gehoopt hadden; zijn vader de beroemde Maestir Odyssey, zijn moeder Selehem’s Saray, een merrie van mijn vader. Vanaf het moment dat we hem voor het eerst zagen wisten we het: hij is speciaal’.

Amity’s Ocean King en zijn vader Maestir Odyssey

‘Twee en een halve maand later maakte King zijn opwachting op zijn eerste show. Hij werd meteen veulenkampioen. Er zijn mensen die zich tot op de dag van vandaag nog herinneren hoe hij er toen uitzag’.

Amity's Ocean King

Amity’s Ocean King

‘Hij wordt beroemd!’

‘Vanaf toen werd Knappe King een lelijk klein sectie A veulen. Mensen adviseerden ons hem maar weg te doen. Maar wij wisten nog heel goed hoe hij eruit gezien had toen hij vijf minuten oud was… en daarbij doe ik toch nooit wat ze zeggen wat ik ‘moet’ doen. Dus als driejarige namen we hem mee naar de hengstenkeuring. En hij werd goedgekeurd!! Wat een emotioneel moment was dat!! ‘Hij wordt beroemd en we gaan hem showen op de Royal Welsh Show’. Zei ik toen. Letterlijk’.

‘King bewees in de jaren die daarop volgden one hell of a stallion te zijn, een karakter te hebben als geen ander en hij was altijd bereid om te showen. De kinderen –nog heel jong-  werden vriendjes met hem en onze band met hem bleef speciaal. Hij won nooit ergens, maar zijn fanclub groeide met elke show. Een Duitse dame vroeg me of ze hem kon kopen. ‘Een pony kan ik verkopen, een vriend niet’, zei ik. Zelfs toen ze ons een bod deed met vijf cijfers sloeg ik dat af. En ik heb er nog steeds geen spijt van’.

Ook met kuif voor zijn ogen is hij knap!

Royal Welsh Show

‘Inmiddels begon King kampioenschappen binnen te halen en de Britten begonnen zich voor hem te interesseren. Delami Stud leaste hem voor een jaar… en behaalde goeie resultaten met hem op shows. In 2014 heb ik mijn ventje voor het eerst geshowd op de heilige grond van Builth Wells. Het resultaat was niet om over naar huis te schrijven, maar och, we hadden toch maar even de Royal Welsh Show gedaan en het publiek en de stewards vonden hem geweldig.

Jo, Rob, Emily en Amy (Pennydown Stud), King’s grootste fans op onszelf na, showden hem een seizoen lang, waarin hij verscheidene kampioenschappen won… En daarbij werden zij en King vrienden voor het leven’.

‘In 2015 waren we opnieuw op de Royal Welsh. Man. Hij vlóóg daar.
In 2016 was hij geblesseerd, maar vorig jaar ging King weer de showground van Builth Wells op. Deze keer werd hij als vijfde geplaatst in een ‘in hand’ rubriek en tiende onder het zadel’.

Algemeen kampioen sectie A 2018

King(etje)

Afgelopen zaterdag, zaterdag 10 februari 2018 dus, versloeg Amity’s Ocean King alle andere sectie A pony’s. Yorick: ‘Natuurlijk vind ik hem zelf ook mooi. Maar dat hij al die andere pony’s zou verslaan…. Hij heeft nu bij iedereen bewezen dat hij wèl goed is!! Alle spanning kwam eruit op dat moment… t Was een tranendal!’
Waar wij als publiek zeker niet mee zaten… Juist mooi om iemand zo blij te zien!!

NB:
Wegens tijdgebrek zijn lang niet alle showresultaten verwerkt in dit verslagje.
Graag verwijs ik iedereen door naar de Facebookpagina van King. Want die heeft hij.

Kunt u hem meteen feliciteren!

Wilt u meer van deze berichtjes zien? Laat het me weten door het bericht (of de pagina) te liken op Facebook!

(foutje gezien? Geef het aan me door, ik ben je er dankbaar voor!)

 

By leontien, 14 februari 2018
Advertentie:
Advertentie:
Adverteren
Uw/jouw advertentie hier? Vraag naar de mogelijkheden!
Hoi!
Leuk dat je naar mijn blog kijkt!